Yhdistys Suomen Vallonit r.y. perustettiin vuonna 1994. Yhdistyksen tarkoituksena on koota Suomen vallonijälkeläiset yhteisiin tilaisuuksiin, toimintoihin ja tapaamisiin tutustumista ja sukututkimusta varten sekä suku- ja perhesiteiden kehittämiseksi maanlaajuisesti.

Toimintaamme kuulu informaation levittäminen valloneista ja vallonijälkeläisten toiminnasta maassamme ja parantaa yhteyksiä vallonijärjestöihin naapurimaissa sekä järjestää tilaisuuksia yhdessä heidän kanssaan.

Yhdistys toteuttaa tarkoitusperiään järjestämällä jäsenilleen kokouksia ja esityksiä sen lisäksi, että se antaa neuvoja ja harjoittaa muuta toimintaa, mikä esimerkiksi edistää alan tutkimusta. Yhdistyksen tarkoitusperiin kuuluu tämän lisäksi vallonikulttuurin vaaliminen ja säilyttäminen ja elävän kontaktin ylläpitäminen kansaan, viranomaisiin ja instituutioihin Valloniassa ja Belgiassa.

Yhdistys järjestää jäsenilleen erilaisia jäsentilaisuuksia. Vuosittaiseen ohjelmaan kuuluu mm. tutustumisia ja retkiä, pääasiassa kotimaassa, esitelmiä yhdistyksen toiminnan aihepiiristä ja syystapaaminen leppeän, vapaamuotoisen yhdessäolon merkeissä.

Suomen Vallonit r.y. kuuluu seuraan Sällskapet Vallonättlingar i Sverige (SVÄ). Teemme yhteistyötä ruotsalaisen sisarjärjestömme, Belgian Suomen -suurlähetystön kanssa Helsingissä sekä Brysselissä, Belgiassa, sijaitsevan Wallonie-Bruxelles International – organisaation kanssa (www.walloniabrussels.be).

Jäseneksi voi kuka tahansa liittyä, jolla on vallonijuuret. Myös henkilö, joka on kiinnostunut tukemaan yhdistyksen toimintaa taloudellisesti, on lämpimästi tervetullut. Yhdistyksellä on jäseniä ympäri maata, ja se on rekisteröity Helsinkiin. Suomen Valloneilla on tällä hetkellä noin 160 jäsentä, mutta toimintamme kasvaa voimakkaasti. Tämän lisäksi sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa, on satoja jäseniä.

 

UUSI HALLITUS 2023:

Minna Silver, puheenjohtaja

Anita Ismark, varapuheenjohtaja

Katarina Drugg, hallituksen jäsen

Henry Johansson, rahastonhoitaja

Kenneth Silver, sihteeri

 

keitä me olemme?

Suomen Vallonit jäsenet ovat iloisia, lämminsydämisiä, innostuneita ja asialleen omistautuneita ihmisiä, joita yhdistää rakkaus vallonikulttuuriin ja Valloniaan, siihen kulttuurin, jota vaalimme. Haluamme aktiivisesti välittää tietoa vallonikulttuurista yhteiskuntaamme. Tässä tarkoituksessa koemme, että tehtävämme on kertoa ”meidän historiastamme” laajemmallekin kohdeyleisölle.

Suomen Vallonit kokoaa yhteen yli 400 vuoden ajalta tietoja, taitoja ja kykyjä maamme valloneja koskien. Vallonien selviytymistarina Pohjoismaissa on samalla yhden maahanmuuttajaryhmän ja vähemmistön selkeä menestystarina. Siksi näemme itsemme myös sillanrakentajina yhteiskunnassa, koska arvokas yhteinen historiamme ja kulttuuriperintömme ylittää maita ja mantereita, on aidosti yhdistävää ja kokoon kutsuvaa. Uskomme, että se voi omalta osaltaan ehkä lisätä ymmärrystä erilaisuutta ja toisenlaisuutta kohtaan.

Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.